2021 – сладка, вълнуваща и интересна нова година с ChocoLeya! - ChocoLeya
Най-горе

2021 – сладка, вълнуваща и интересна нова година с ChocoLeya!

автор: Бела Бенова

Краят на годината е време както за равносметки, така и за нови планове. ChocoLeya е с вас вече една година и за нас изминалото време е изпълнено с удовлетворение и благодарност. Имаме толкова много идеи, искаме да направим толкова много неща през настъпващата година и ще сме щастливи да бъдете с нас и да ги споделяте!

post3_newyear_to_do_chocoleya

Нашият БЛОГ ще се превърне в постоянен източник на интересна, полезна и пълноценна информация не само за новини от ChocoLeya, но и за най-важното и любопитното от света на какаото и шоколада, на което ще Ви правим съпричастни всяка седмица. Както и в асортимента ни от вкусове, искаме да Ви предложим качество, разнообразие, стил и уникалност! Ето какво подготвяме за Вас във всеки месец от новата година:

В началото на месеца ще Ви запознаваме с тайните на какаото – вълшебната „храна на боговете”, която ни дава енергия, настроение, добро здраве и позитивизъм. Ще Ви разказваме за произхода, историята и отглеждането на какаото, за сортовете, химичния състав и полезните му свойства.

Следващата седмица посвещаваме на най-важния резултат от откриването на какаото – шоколада! Ще научите какво е крафт или занаятчийски шоколад, каква е разликата между bean-to-bar и tree-to bar производители, ще се запознаете подробно с видовете шоколад и с процесите, през които преминават какаовите зърна, за да се превърнат в любимото ни лакомство.

Третата седмица от месеца е запазена за най-привлекателната „работа”, свързана с шоколада – дегустирането му! Нашият автор Бела Бенова е професионален дегустатор, експерт и колекционер на шоколад и ще споделя с Вас дългогодишния си опит по света в откриване и оценяване на нови шоколадови вкусове. Ще се запознаете с професионалната терминология и техниките за дегустиране на шоколад, ще овладеете и обучите сетивата си, ще научите как да съчетавате шоколада с други храни и напитки, както и още много тайни от света на „храната на боговете”.

post3_newyear_box_chocoleya

В последната седмица на месеца ще Ви представяме това, с което се гордеем – нашите шоколади, пралини и други сладки изкушения. Ще имате възможност да надникнете зад кулисите на ChocoLeya, да научите детайли от рецептите, да разберете какви са вълшебните съставки, които правят нашите шоколади уникални и толкова вкусни!

post3_newyear_resolution_chocoleya

Ще сме Ви благодарни да разберем какви други теми, свързани с шоколада, Ви интересуват, какво още бихте искали да научавате от нашия блог. Очакваме Вашите предложения и заявки и ще се радваме да Ви предложим информация за всичко шоколадово, което Ви вълнува!

С това обещание да бъдем близо до Вас, ние, екипът на ChocoLeya, Ви пожелаваме успешен и щастлив старт на 2021 година! Нека всички Ваши планове, идеи и мечти се осъществяват и Ви носят удовлетворение и радост!