Първоаприлската мечта на ChocoLeya - ChocoLeya
Най-горе

Първоаприлската мечта на ChocoLeya

Автор: Бела Бенова

Истински пролетен ден! Слънцето топли и приканва към дрямка сред жуженето на първите пчели и аромата на разцъфнали най-после дървета. Люлеещият се стол проскърцва, кафето ми дими, белият екран на лапропа очаква да се появят думите на следващия вкусен разказ за вълнуващото ми приключение – ChocoLeya. Поглеждам за вдъхновение бляскавото слънце и примижавам. Светлинки и сенки трепкат под клепачите и се завъртат в шеметния танц на въображението…

Chocoleya-april-dream (9)

… Безброй светлини греят празнично, стотици хора, затаили дъх карат въздуха да вибрира от вълнение и напрежение! Всички от екипа на ChocoLeya сме в тържествената зала на Академията на Шоколада в Лондон. А думите на водещия надминават и най-смелите ни мечти! Шоколадът ни 100 % какао от Мадагаскар печели Златен медал – това го прави най-добрия чист шоколад в Света за тази година!

Chocoleya-april-dream (8)

Мечтаната плантация на ChocoLeya

Радостта ни е още по-голяма поради факта, че тази партида чист Мадагаскарски шоколад, е първата, която произведохме на място – на плантацията, която от половин година е наша собствена! ChocoLeya вече е една от малкото компании tree-to-bar – тези, които произвеждат шоколада си изцяло самостоятелно. Голямото приключение „Мадагаскар” освен предизвикателство и вълнение, се оказа печеливш ход във всяко отношение.

Chocoleya-april-dream (6)

А удоволствието да следиш машините, които разбъркват шоколада и охлаждащите се във формичките пралини, докато отвън тропическият бриз весело шуми в листата на какаовите дръвчета, обсипани в цвят – това е още една, неземна, приказна награда!

Chocoleya-april-dream (2)

Мечтаните нови пазари на ChocoLeya

Вече близо година ChocoLeya е наистина на световния шоколадов пазар – създадохме успешни партньорства и наши дистрибутори се радват на голям интерес към продуктите ни в Лондон, Париж, Рим, Ню Йорк, Цюрих, Брюксел, Амстердам, а от месец насам – дори Токио!

Chocoleya-april-dream (5)

Оттам очакваме с нетърпение резултата от конкурса за пралини, представящи японските традиции, където ChocoLeya Dirty Blond Sakè предизвика фурор на дегустационната церемония, а местни майстори-шоколатиери признаха, че досега не са опитвали по-хармонично съчетание на традиционното японско алкохолно питие с шоколад.

Chocoleya-april-dream (7)

Мечтаните награди на ChocoLeya

Второто признание от Академията на Шоколада – и голяма изненада за нас! – е Специалната награда за дизайн на опаковка! Горди сме, че новата версия, която изработихме за визията на ChocoLeya е привлякла вниманието на утвърдените специалисти и модните диктатори в света на шоколада. Знаем, че тази награда взeма под внимание не само дизайна, но и материала – да е природосъобразен и рециклируем. Сигурни сме, че елегантният щрих – лентичката, която отваря опаковката, е впечатлил журито със своята уникалност и функционалност.

Chocoleya-april-dream (4)

Мечтаното признание за ChocoLeya

Идва моментът за последното и най-престижно отличие – наградата Brand Awareness: „разпознаваемост на марката” – нещо като Оскар за цялостен принос. Номинирани сме за нея, заедно с три невероятно силни и престижни световни бранда, които доминират пазара от десетилетия. Затаили сме дъх, стискаме палци… Водещият на церемонията отваря плика, театрално измъква златистия лист и…

Chocoleya-april-dream (1)

… телефонът ми със звън прорязва напрегнатата тишина! Как съм забравила да го спра?! В такъв момент! Чувам „ChocoLeya”, логото ни светва на огромния екран, виждам Ели и Винсент как се прегръщат с блеснали, невярващи очи… а телефонът все така неистово звъни сред бурята от аплодисменти и поздравления…

Сбъднат сън или мечта е ChocoLeya?

– Ало, да?

– ChocoLeya?

– Да, слушам Ви!

– Искам да направя една поръчка…

Примигвам неразбиращо… Седя на терасата в люлеещия се стол, следобедното слънце разтапя парченцето ChocoLeya Мадагаскар 100 % до чашата ми с недокоснато кафе. На коленете ми лаптопът е заспал, точно както и аз явно съм сторила.

ChocoLeya-beans

– Искам да поръчам 1000 бройки от Вашия Мадагаскар 100 %.

– Мм… да, разбира се… наличните в момента…

– Хаха, първоаприлска шега! Нека бъдат само 3, моля! Пускам заявката на мейл.

Клиентът затваря телефона. Как не се сетих – първи април! … Бавно осъзнавам, че всичко е било сън. И плантацията, и наградите, и международните ни пазари… Да, сън…

А защо не мечта? Възможно е дори да се окаже истина в едно съвсем скорошно бъдеще, нали така? Аз вярвам в ChocoLeya, и то не на шега. А Вие?

ChocoLeya-april-dream