Пролет… празник… пралини ChocoLeya - ChocoLeya
Най-горе

Пролет… празник… пралини ChocoLeya

Автор: Бела Бенова

В „Колекцията на ChocoLeya” се появи още едно съкровище! Идването на пролетта трябва да се празнува – тя е носител на винаги новото и свежо усещане за сладост, за омая, за развихряне на природните сили и чудеса. Какъв по-добър подарък за отбелязване на завръщането на пролетта от нов, вълнуващ вкус пралини? Ето ги: Dark Milk Pistachio!

Chocoleya - pistachio - nuts

Пълнежът

В сърцето на новите ни пралини ще откриете дъхав пълнеж с деликатна текстура и нежен вкус – паста пистачио. Както всички съставки в асортимента на ChocoLeya, и тази е с био-сертификат за шамфъстъка. Готовата паста идва директно от слънчевата Южна Италия, за да се включи в магията на новата ни рецепта.

Chocoleya - pistachio-Paste

Шоколадът

Магьосницата, създала тези пралини, се е развихрила в какаовата алхимия! Блендът ръчно селектирани какаови зърна, печени на различни температури, комбинира всички специални сортове, които са включени в асортимента на ChocoLeya. Силата на Конго, топлината на Мадагаскар и елегантният послевкус на Колумбия са вплетени в хармония, на която нищо не липсва. А за да има все пак и изненада – специалният щрих в този бленд е тържественото присъствие на свеж какаов вкус от Никарагуа!

Chocoleya - pistachio - pralines (2)

Хармонията

За да може тези пралини да бъдат не само въздействащ, но и универсален подарък и лакомство, шоколадът, обгърнал финия пълнеж, не е нито интензивен тъмен, нито семпъл млечен.

Chocoleya - pistachio -spread

ChocoLeya залага на деликатния баланс, за да предложи вкус, който ще се хареса на всички! Сладостта на млечния шоколад, съчетана със силата на 50-те процента какао гарантират наслада за сетивата – не случайно dark milk шоколадите набират все повече почитатели!

Chocoleya - pistachio - pralines

Главният герой в рецептата

Шамфъстъкът е ниско дръвче, което обича почти пустинен климат, а плодовете му са висококалорични ядки, богати на витамини и минерали, като фосфор, калций и витамин B.

Chocoleya - pistachio - kernel

За първи път шамфъстъкът е култивиран в Азия, откъдето е пренесен в Средиземноморието, а по-късно – в Северна Америка и Австралия. В наши дни това растение е със статут на почти застрашен от изчезване вид, което означава, че непосредствена опасност за него няма, но би било добре да се обърне внимание на разпространението и експлоатацията на насажденията.

Chocoleya - pistachio - tree

Пролет и пралини с ChocoLeya

Подарете си нещо ново с идването на новия сезон! Дайте на сетивата си свежест, сладост, вълнение! Пралините Dark Milk Pistachio са чудесен подарък с повод или без – споделете ги и се насладете на съвършената хармония между текстура, вкус, аромат и какаово присъствие!