Раждането на шоколада, раждането на ChocoLeya - ChocoLeya
Най-горе

Раждането на шоколада, раждането на ChocoLeya

Автор: Бела Бенова

За „Божественото дърво” знаем със сигурност, че се е използвало още преди 4000 години от коренното население на Централна Америка. Преди около 400 години какаото достига и завладява Европа, но остава привилегия на знатните и заможни съсловия. Благодарение на индустриалната революция, шоколадовото блокче става част от ежедневието на обикновения човек в средата на XIX век. В последните десетилетия производството на шоколад не е само мащабна промишленост, а открива своята публика от познавачи като фина занаятчийска работа, съобразена с природата и екологията, с трудовата етика, с нарастващия интерес към неизчерпаемите нюанси на гурме изживяванията, които предлага „храната на боговете”. С огромно вълнение споделяме, че вече повече от година сред десетките шедьоври на какаовото изкуство по света, с гордост присъства и ChocoLeya!

Раждането на шоколада, раждането на ChocoLeya

Раждането на шоколада, раждането на ChocoLeya

Как се ражда шоколадът

Шоколадът е резултат на поредица процеси, прецизно управлявани от опитни специалисти. За да се получи истински шоколад, качеството и пропорциите на съставките са от решаващо значение. Пътят от какаовата плантация до елегантно опакованото шоколадово блокче е продължителен и сложен, но затова пък – предизвикателен и вълнуващ, ако води към осъществяването на мечтата ни, както е за нас, в ChocoLeya!

Екологично добити качествени суровини, стриктни правила при транспортирането и съхранението им, професионални инсталации и машини за обработката им – това са първите задължителни условия при производството на шоколада. Следват предизвикателните рецепти, умелата работа на опитни специалисти, детайлното познаване на всички стъпки – от печенето на какаовите зърна, през рафинирането, до опаковането на шоколадовите блокчета.

Създаване на шоколада - ChocoLeya

Създаване на шоколада – ChocoLeya

Създаването на един завладяващ шоколад изисква не само професионализъм, знания и опит, но и отдаденост, творчество и любов – елементите, които присъстват във всички творения на ChocoLeya!

Как се роди ChocoLeya

Нашият шоколад не е просто продукт на професионална и отдадена работа с подбрани суровини. ChocoLeya е преди всичко магия, вдъхновение и удоволствие! Започнало като хоби, увлечението ни по създаването на шоколад се превърна много бързо в страст, а вярваме – и призвание. Двама шоко-холици – експериментатор и мечтател, съчетаващи своите смели идеи, флиртуващи с безкрайните нюанси на какаовите вкусове, заедно създадоха едно вълшебство – ChocoLeya!

Разждането на ChocoLeya

Разждането на ChocoLeya

Постепенно придобиваме опит, променяме детайли в рецептите, за да бъде всяка следваща все по-добра, неуморно търсим съвършенството на вкуса, вида, дори и опаковката, за да Ви предложим удоволствие за всички сетива.

Международни признания, възхитени мнения на ценители и специалисти, една постоянно растяща група от истински почитатели, превръщащи се в приятели и участници в създаването на колекцията вкусове в асортимента на ChocoLeya – това е най-голямата награда за нас, това е перфектният подарък за първия ни рожден ден!

Признанията и оценката за ChocoLeya

Признанията и оценката за ChocoLeya

Рожден ден на една истинска любов!

Няма по-голяма радост от това да създадеш нещо с любов и да се радваш ежедневно, докато то расте и се развива. Вече една година ние от ChocoLeya имаме най-добрата причина да започваме всеки свой ден с усмивка и да го завършваме удовлетворени!

Празнуваме първия рожден ден на нашата сбъдната мечта, заредени с безброй нови хрумвания, изпълнение с увереност и удовлетворение, благодарение на всички Вас, които сте с нас, доверихте ни се, подкрепяте ни и споделяте нашата любов към шоколада!

Честит рожден ден, ChocoLeya!

Честит рожден ден, ChocoLeya!

Нашето вдъхновение ражда все нови и нови идеи, с опита ни растат и мотивацията, и желанието да изненадваме и Вас, и себе си, да откриваме още от безбройните божествени вкусове на какаото. Обещаваме Ви – ще продължим и в тази, и в следващите години, когато заедно ще отбелязваме всеки рожден ден на ChocoLeya!