Сърцето на ChocoLeya - ChocoLeya
Най-горе

Сърцето на ChocoLeya

Автор: Бела Бенова

В рубриката „Колекцията на ChocoLeya” всеки месец ще Ви представяме някое от специалните ни изкушения. Ще можете да надникнете в кухнята, където се случва алхимията на любовта към шоколада и да узнаете любопитни подробности за рецептите, наградите, технологиите, дори някои от нашите малки сладки тайни… Но само някои! Защото в истинската любов винаги нещо остава неразкрито, за да я подклажда. Любимите ни пралини са вдъхновени именно от любовта на своята създателка – любов към стила, творчеството и насладата за сетивата.

Представяме Ви… Сърцето на ChocoLeya!

Магьосницата

Автор на този изискана вкусова феерия е целеустремена млада дама, уверено тръгнала по стъпките на своя баща – визионер и вдъхновена от находчивостта на своята майка – мечтател. Най-младият творец в екипа на ChocoLeya е Виктория, в която гори истинска страст за сладкарство.  Когато тя измисля и приготвя шоколадови шедьоври, производствената зала се превръща във вълшебно царство, където тя е чародейката, незнаеща граници на въображението. От идеята, през всички прецизно изпълнени стъпки на процеса, до финалния елегантен щрих на декорацията – пралините на Виктория са истински пулсиращи сърца, вълнуващи с хармонията на вкусовете.

Рецептата

Нежни и крехки, с мек, фин пълнеж, декорирани в алени пламенни цветове, това не са просто бонбони, а малки съкровища от наслада за сетивата. Шоколадът “Dirty blond” не е просто бял шоколад, той е една мистерия с неустоим чар – точно като всяка естествена блондинка.

Съставките можем да разкрием – био какаово масло от престижни плантации в Перу, пълномаслено сухо мляко от свободно отглеждани в Дания крави, висококачествена кокосова захар от Индонезия. Бавно и дълго те се разбъркват и разтапят, температурата плавно се покачва, докато ефирна карамелизация започне да нюансира цвета към все по-топли кафеникави нотки, а плътният сладък аромат се възцари уютно. Тази вълшебна смес се охлажда до хрупкава, вкусна черупка, в която е скрит акцентът на пралините – пълнеж с искри от фина морска сол, които да пощипват езика, докато се наслаждава на фината текстура на смлените Български био лешници, сорт Пиемонт. Почеркът на професионалиста личи в безкомпромисното съотношение на съставките – премиум лешникова паста означава минимум 45% лешници. Ние от ChocoLeya винаги се стремим да Ви дадем още малко повече от най-доброто, затова 50% съдържанието на лешници в сърцевината на нашите пралини ги прави недостижими!

Признанието

Всеки шедьовър на изкуството има смисъл само когато бъде оценен като такъв от публиката. За нас най-важното е, че Вие се влюбихте в “Dirty blond” сърцата на ChocoLeya. Още едно доказателство, че старанието и вдъхновението ни са си стрували е най-високото признание в шоколадовия свят – награда от Международната Академия на Шоколада. Щастливи сме, елегантните алени сърца носят достойно сребърното украшение – медал на Академията за 2020 година.

Идеалният подарък

Любовта има смисъл, когато е споделена. Затова вярваме, че нашите пралини сърца ще участват в най-хубавите Ви моменти на радост, близост и наслада с любимите Ви хора. Особено с предстоящите празници на виното и любовта, в снежния сезон, когато горещите емоции са най-вълнуващи, сърцата на ChocoLeya ще споделят Вашите вълнения!