Зеленото бижу на ChocoLeya - ChocoLeya
Най-горе

Зеленото бижу на ChocoLeya

Автор: Бела Бенова

В края на зимата всички имаме нужда от енергия, свежест, от нещо ярко, което да ни разбуди за предстоящата пролет. Ние от ChocoLeya имаме специално бижу в съкровищницата от вкусове, което ще добави не само сладост, но и тонус в очакването на топлите слънчеви лъчи и разлистването на природата. Представяме Ви японската прелест – нашия зелен шоколад с чай мача!

ChocoLeya - Tea ceremony

Японският зелен чай – Мача

Ярко-зеленият чай мача се получава при стриването на прах на специално отглеждани и подбрани листа от зелен чай, от които се отстраняват дръжката и всички жилки, за да се използва само най-фината листна маса. Растението, конкретно предназначено за мача, се отглежда под плат, който да му пази сянка и само най-деликатните и нежни листенца се откъсват, за да бъдат превърнати във фин прах за мача-чай. Специфичното отглеждане се прави, за да се увеличи съдържанието на хлорофил в растението, откъдето и яркият цвят, което води и до повишаване наличието на амино-киселини.

ChocoLeya - Green Tea

За разлика от обикновения зелен чай, в мача се отчитат много по-високи нива на кофеин и антиоксиданти. Мача помага за намаляване на телесното тегло, има благоприятен ефект върху сърдечната дейност, предпазва черния дроб. Сред полезните за здравето свойства на мача е и благоприятстването на мозъчните функции с помощта на съединението L-teanine, което удължава тонизиращия ефект на кофеина, неутрализирайки резките загуби на енергия, обичайни след отминаване на въздействието му.

Рецептата на ChocoLeya

Добре познавате вълшебния dirty blond на ChocoLeya, нали? Добавете към него полезния японски чай и се получава зеленият елегантен, бликащ от енергия шоколад Мача!

ChocoLeya - chocolate paste matcha

Съставките са, както при всички продукти на ChocoLeya, изцяло органични – био какаовото масло от Перу, пълномасленото сухо мляко от свободно отглеждани в Дания крави, висококачествената кокосова захар от Индонезия и мача чай, който поръчваме директно от престижен био-сертифициран производител в Япония.

Подходящият подарък

Дали ще подарите мача-шоколада заедно с мартеничка, за да пожелаете здраве и тонус, дали ще го поднесете на 8-ми март заедно с красив букет свежи цветя на майка, сестра, съпруга или любима жена, бъдете сигурни – зеленото бижу на ChocoLeya е като предвестник на пролетта! Насладете се на деликатния вкус и свежия тонус на мача-шоколада в началото на най-вълнуващия сезон!

ChocoLeya - matcha bar